'Αλλες ανακοινώσεις

Εύδοξος - Έναρξη διανομής χειμερινού εξαμήνου 2021-22

 • Posted on: 19 October 2021
 • By: tvmd

 

Σύμφωνα με το έγγραφο (https://eudoxus.gr/files/Dianomi_Xeimerinou_2021-22.pdf) του Υπουργείου Παιδείας, η διανομή συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022. Οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021.

Μαθήματα που προσφέρει το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στους φοιτητές του Τμήματος για την απόκτηση του ΠΠΔΕ

 • Posted on: 13 October 2021
 • By: tvmd

 

Μαθήματα που προσφέρει το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στους φοιτητές του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής  Επάρκειας

Οι φοιτητές οφείλουν να διαβάζουν προσεκτικά τα σχόλια που συνοδεύουν κάθε προσφερόμενο μάθημα. Στην περίπτωση π.χ. που ο διδάσκων απαιτεί προηγούμενη συνεννόηση πριν το δηλώσουν, οφείλουν να το τηρούν απαρέγκλιτα. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να μην φαίνεται το μάθημα δηλωμένο και να μην γίνονται δεκτοί για εξετάσεις.

Σεμινάριο Δυσλεξίας

 • Posted on: 11 October 2021
 • By: tvmd

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η παρούσα  πρόσκληση αφορά  τη συμμετοχή σε πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε μη τυπικούς πληθυσμούς μέσα από το πρόγραμμα «Digital Tools for Inclusive Foreign Language Education», στο οποίο συμμετέχουν 6 Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια από Γερμανία (2), Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Πολωνία. Από Ελληνικής πλευρά θα διδάξουν οι Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, Γιώργος Υψηλάντης, Παναγιώτα Κοτσώνη.

Εκδηλώσεις του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΠΘ

 • Posted on: 6 October 2021
 • By: tvmd

 

Εκδηλώσεις που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης.

«Μεταπτυχιακά και Υποτροφίες στο Εξωτερικό, Διαδικτυακά»  14 Οκτωβρίου 2021 στις 10:00

Το λινκ είναι

https://bit.ly/3uXQoKt

«Ημέρες Καριέρας  Α.Π.Θ. 2021, Chat with Recruiters” 9 & 10 Νοεμβρίου 2021 09.30-15.30

Το λινκ είναι

https://career.auth.gr/csoevents/20104/

 

Πρόσκληση συμμετοχής διαδικτυακά στην Εβδομάδα Γαλλόφωνης επιστήμης (22-24.9.2021)

 • Posted on: 20 September 2021
 • By: tvmd

 

Μήνυμα της Καθηγήτριας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας κ. Τ. Δημητρούλια, Συντονίστριας για το ΑΠΘ της Ένωσης Πανεπιστημίων Agence Universitaire de la Francophonie (AUF). Το ΑΠΘ είναι το εθνικό σημείο συντονισμού για όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα στην Ελλάδα και συμμετέχει επίσημα στην 6μελή επιτροπή χάραξης στρατηγικής για την Ευρώπη και στις δράσεις της Ένωσης.

ΘΕΜΑ: Εβδομάδα Γαλλόφωνης Επιστήμης 22-24 Σεπτεμβρίου 2021 (διαδικτυακή συμμετοχή και παρακολούθηση)

International Interdisciplinary Conference “Education and Culture in Contemporary Society”, Fan Noli University

 • Posted on: 10 September 2021
 • By: tvmd

 

Αλληλογραφία από το “Fan S. Noli” University of Korce της Αλβανίας με το οποίο το ΑΠΘ έχει συνάψει Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας, που αφορά πρόσκληση για συμμετοχή στο International Interdisciplinary Conference “Education and Culture in Contemporary Society”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Νοεμβρίου 2021 δια ζώσης ή διαδικτυακά.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Σεπτεμβρίου 2021.

Webinar "Universities' responsibilities to society"

 • Posted on: 8 September 2021
 • By: tvmd

Διαβίβαση αλληλογραφίας από το δίκτυο Magna Charta Observatory, στο οποίο το ΑΠΘ είναι μέλος, που αφορά τη διοργάνωση  webinar με τίτλο: Universities’ responsibilities to society, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29.9.2021 από τις 16:00 – 17:30 ώρα Ελλάδας.

 

Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας ΣΝΕΓ αλλοδαπών φοιτητών ΑΠΘ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΙΗΣΗ

 • Posted on: 6 September 2021
 • By: tvmd

 

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΙΗΣΗ

Ανακοίνωση του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας σχετικά με τις εξ αποστάσεως εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου 2021 για το μάθημα της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας όλων των αλλοδαπών φοιτητών του ΑΠΘ. 
  
Από τη Γραμματεία του ΣΝΕΓ
τηλ. 99 7572

Ural Federal University: Summer School 2021, Russian Woman Russian Power

 • Posted on: 18 June 2021
 • By: tvmd

 

Dear Madam / Sir,

Please, receive our warm greetings from Russia’s Ekaterinburg, from Ural Federal University!

Since our priority is health and well-being of our students, as well as recognizing uncertainty related to impact of COVID-19 in our lives for long range, we have taken the decision, that our Russian language Summer Schools 2021 will be conducted in an online format.