'Αλλες ανακοινώσεις

Ενημέρωση για προσφερόμενα μαθήματα ελεύθερης επιλογής Τμήματος Ψυχολογίας

 • Posted on: 23 February 2021
 • By: tvmd

 

Συνημμένη η λίστα με τα προσφερόμενα μαθήματα ελεύθερης επιλογής
του Τμήματός μας σε φοιτητές/τριες άλλων Τμημάτων.

Στα μαθήματα που υπάρχει όριο συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα
πρέπει να επικοινωνήσουν με τις διδάσκουσες στα δύο πρώτα μαθήματα.

Για τα μαθήματα που δεν υπάρχει όριο συμμετοχών η δήλωση θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του sis.

 

Μαθήματα που προσφέρει το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στους φοιτητές του Τμήματος για την απόκτηση του ΠΠΔΕ

 • Posted on: 22 February 2021
 • By: tvmd

 

Μαθήματα που προσφέρει το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στους φοιτητές του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής  Επάρκειας

Οι φοιτητές οφείλουν να διαβάζουν προσεκτικά τα σχόλια που συνοδεύουν κάθε προσφερόμενο μάθημα. Στην περίπτωση π.χ. που ο διδάσκων απαιτεί προηγούμενη συνεννόηση πριν το δηλώσουν, οφείλουν να το τηρούν απαρέγκλιτα. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να μην φαίνεται το μάθημα δηλωμένο και να μην γίνονται δεκτοί για εξετάσεις.

Ανακοίνωση ΣΝΕΓ για τα μαθήματα εαρινού 2021 αλλοδαπών φοιτητών ΑΠΘ

 • Posted on: 16 February 2021
 • By: tvmd

 

Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας σχετικά με τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας των αλλοδαπών φοιτητών-ητριών του Α.Π.Θ. για το εαρινό εξάμηνο 2020-2021.
 
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 1051/77 όλοι οι αλλοδαποί φοιτητές-ήτριες των Τμημάτων του Α.Π.Θ. παρακολουθούν και διδάσκονται την ελληνική γλώσσα ως ξένη στο ΣΝΕΓ σύμφωνα με τα ισχύοντα στο Πρόγραμμα Σπουδών του κάθε Τμήματος για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας.

Από τη Γραμματεία του ΣΝΕΓ
τηλ. 99 7572

Μαθήματα Φύλου στο Α.Π.Θ. στο εαρινό εξάμηνο του 2020-21

 • Posted on: 10 February 2021
 • By: tvmd

 

Σας διαβιβάζουμε έναν κατάλογο με  μαθήματα  Φύλου  που θα προσφερθούν κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21.  Τα μαθήματα αυτά μπορούν να επιλεγούν από φοιτητές και φοιτήτριες που ενδιαφέρονται για τα θέματα αυτά ως ελεύθερες επιλογές και κατόπιν  συνεννόησης με τα μέλη που τα διδάσκουν.

 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής  & Ισότητας των Φύλων

Δήμητρα Κογκίδου

Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

 

Δράσεις ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.

 • Posted on: 13 January 2021
 • By: tvmd

 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ., στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας υποστήριξης των φοιτητών και φοιτητριών στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν λόγω του Covid -19, σε συνεργασία με τη EMDR Hellas, διοργανώνει θεραπευτικές παρεμβάσεις EMDR online σε μικρές ομάδες φοιτητών και φοιτητριών όπου θα εφαρμοστούν ειδικά πρωτόκολλα με στόχο την συναισθηματική αποφόρτιση-αυτοφροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη τους. 

 

Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας ΣΝΕΓ αλλοδαπών φοιτητών

 • Posted on: 13 January 2021
 • By: tvmd

 

Ανακοίνωση του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας σχετικά με τις εξ ποστάσεως εξετάσεις περιόδου Φεβρουαρίου 2021 για το μάθημα της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας όλων των αλλοδαπών φοιτητών του ΑΠΘ.  
 
 
Από τη Γραμματεία του ΣΝΕΓ
τηλ. 99 7572

Σειρά διαδικτυακών διαλέξεων DeMiNeS

 • Posted on: 11 January 2021
 • By: tvmd

 

Το Εργαστήριο Eκπαιδευτικής Έρευνας και Γλωσσικών Εφαρμογών του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας διοργανώνει σειρά διαλέξεων στο πλαίσιο του Ερευνητικού Δικτύου DeMiNeS (ΧΕ 2020/21, ΕΕ 2020).

Η δεύτερη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13.01.21,  17-18.15h (CET/UTC+01)

Δωρεάν Εταιρικό Πρόγραμμα Τεχνικής Κατάρτισης για ενδιαφερόμενους (με γνώση ιταλικής) να εργαστούν στην DELOITTE Θεσσαλονίκης

 • Posted on: 8 January 2021
 • By: tvmd

 

Η Deloitte Θεσσαλονίκης συνεργάζεται στενά με την Deloitte Ιταλίας και οι εργαζόμενοι στο τμήμα Οικονομικού Ελέγχου (Audit) πρέπει να γνωρίζουν ιταλικά. Το Φεβρουάριο η Deloitte Θεσσαλονίκης θα προσφέρει ένα δωρεάν Εταιρικό Πρόγραμμα Τεχνικής Κατάρτισης (online) σε νέους που θα τους ενδιέφερε να εργαστούν στο εν λόγω Τμήμα. Μοναδική προϋπόθεση είναι η γνώση Ιταλικής λόγω αποκλειστικής συνεργασίας της Deloitte Θεσσαλονίκης με την αγορά της Ιταλίας.